Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

22 Μαΐ 2007

Ισραηλινοί έποικοι ξυλοκοπούν μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα (και του περιοδικου Resistencias)

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιντιφάντα

Το Σάββατο 19 Μάη στη Χεβρώνα ισραηλινοί έποικοι ξυλοκόπησαν τον Γιώργο Καρατζά (μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα) καθώς και τη γερμανίδα συντρόφισσα Ρούντι που συμμετέχουν σε αποστολή αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Το Σάββατο είχαν βρεθεί στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρώνα όπου μια χούφτα έποικοι τρομοκρατούν με τη συνδρομή αστυνομίας και στρατού χιλιάδες Παλαιστινίους.

Οι δυο ακτιβιστές δέχτηκαν βάναυση επίθεση από ομάδα εποίκων 15-17 ετών. Ο λόγος; Κινηματογραφούσαν τους εποίκους την ώρα που παρενοχλούσαν ομάδα παλαιστινίων μαθητών. Ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο βαρύς ώστε να χρειαστεί να διακομιστεί ο Γιώργος στο νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα καταγγέλλει αυτό το περιστατικό βίας και τρομοκρατίας που δεν είναι παρά μια ψηφίδα στην καθημερινή κόλαση που ζουν οι Παλαιστίνιοι. Από τους βομβαρδισμούς της Γάζας και τη συστηματική εξώθηση τους στον εμφύλιο, μέχρι τα τσεκ πόιντ και τις καθημερινές ταπεινώσεις, όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη είναι ντροπή για την ανθρωπότητα.

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα καλεί σε διαρκή κινητοποίηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού και σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει για τα 40 χρόνια από την κατάληψη της Γάζας και της Δυτικής Όχθης

Aθήνα 21/5/07

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ