Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

28 Φεβ 2012

We are all Greeks στην "σκληρη" Πολωνια...  Στις 26 Φεβρουαρίου (και με αφορμή το πανευρωπαϊκό μάζεμα λίγες ημέρες πρίν), οργανώθηκαν σε μεγάλες πόλεις της Πολωνίας δράσεις αλληλεγγύης "We Are All Greeks". Κύριοι οργανωτές ήταν Έλληνες και αλληλέγγυοι Πολωνοι ενώ στηρίχθηκε και από το σωματείο ZSP. Σκοπός όλων όπως αναφέρει το blog του ZSP στην ανακοίνωση του ήταν "να παλέψουν ενάντια στα στερεότυπα και την κυρίαρχη ιδεολογία που περνάει ο πολωνέζικος τύπος ο οποίος ισχυρίζεται οτι η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση επειδή δεν εφαρμόζει σωστά τα σκληρά μέτρα που της έχουν υποδειχθεί όπως το κάνει η Πολωνία".
Σε ενα κράτος που τα στερεότυπα περί τεμπέληδων και άτακτων Ελλήνων είναι πολυ πιο ισχυρα από καθε αλλο σημειο της Ευρώπης (όπως αλλωστε και σε ολα τα πρωην ανατολικά κράτη ) είναι πολυ σημαντικο να αναδεικνύονται παρομοιες κινήσεις. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε με λιγο λαικισμό από τα ΜΜΕ, ο μέσος εργαζόμενος πολωνός (ο οποιος αμοιβεται με λιγότερα απο ότι ο έλληνας συνάδελφός του ακόμα κ μετά τις τελευταίες περικοπές στην Ελλάδα) να κράζει τους Έλληνες που τους "πληρωνει ο ιδιος με τους φορους του"...
Μοιράστηκαν φυλλάδια για την κρίση στην Ελλάδα (παρόμοια με αυτά στις 2 Δεκεμβρίου) και υπήρξε ανανέωση του ραντεβού στους επόμενους μήνες.

Resistencias