Παρέα με τον δραστήριο οικογεωργό Γιώργο Κολέμπα* ''ακουμπάμε'' μερικά απο τα παρακάτω ερωτήματα:
Με ποιό τρόπο έχει μεθοδευτεί η μείωση των μικροκαλλιεργητών στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια;
Πως
προωθήθηκαν συγκεκριμένα προϊόντα εις βάρος άλλων με μοναδικό γνώμονα
την μεγιστοποίηση του κέρδους και της κατανάλωσης ανεξάρτητα από τις
ανάγκες του πληθυσμού;
Πόσο επικίνδυνα είναι τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα και με ποιο τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε την καθημερινή διατροφή μας;
Πόσο
ανεπτυγμένα είναι τα οικοδίκτυα και ο κοινοτισμός; Είναι δυνατή η
ανάπτυξη ενος μοντέλου ώστε να επανέλθει η διατροφική κυριαρχία στους
καταναλωτές και η παράκαμψη των μεσαζόντων;
Με ποιό τρόπο έχει μεθοδευτεί η μείωση των μικροκαλλιεργητών στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια;
Πως προωθήθηκαν συγκεκριμένα προϊόντα εις βάρος άλλων με μοναδικό γνώμονα την μεγιστοποίηση του κέρδους και της κατανάλωσης ανεξάρτητα από τις ανάγκες του πληθυσμού;
Πόσο επικίνδυνα είναι τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα και με ποιο τρόπο μπορούμε να ελέγξουμε την καθημερινή διατροφή μας;
Πόσο ανεπτυγμένα είναι τα οικοδίκτυα και ο κοινοτισμός; Είναι δυνατή η ανάπτυξη ενος μοντέλου ώστε να επανέλθει η διατροφική κυριαρχία στους καταναλωτές και η παράκαμψη των μεσαζόντων;
*Ο Γ.Κ. ειναι οικολλιεργητής εδω και 20 χρόνια στην περιοχή του Πηλίου, συγγραφέας της ''Τοπικοποίησης'' και μέλος της ΟΙΚΟΤΟΠΙΑΣ και αλλων οικοδικτύων στην περιοχή της Μαγνησίας.
Περισσότερα νέα και αρθογραφία σχετικά με τα παραπάνω θέματα μπορείτε να βρείτε στο μπλόγκ http://topikopoiisi.blogspot. com/
Περισσότερα νέα και αρθογραφία σχετικά με τα παραπάνω θέματα μπορείτε να βρείτε στο μπλόγκ http://topikopoiisi.blogspot.