Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

3 Μαρ 2008

ΧΙΛΗ: Η Πατρίσια Τρονκόσο ξαναρχίζει την απεργία πείνας

Η ακτιβίστρια Πατρίσια Τρονκόσο που είχε κάνει 115 μέρες απεργίας πείνας και είχε πετύχει ευνοϊκά μέτρα κράτησης για εκείνην και άλλους 2 πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε, ξαναρχίζει την απεργία πείνας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες.

TeleSUR 2/3/2008

Η ακτιβίστρια Μαπούτσε, Πατρίσια Τρονκόσο, η οποία είχε σταματήσει τον περασμένο Φλεβάρη, την απεργία πείνας που είχε διαρκέσει 115 μέρες, ζητώντας από την κυβέρνηση της Χιλής να της αναγνωρίσει κάποια ευνοϊκά μέτρα κράτησης, ξανάρχισε την απεργία πείνας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες, μετέδωσε ο τοπικός τύπος αυτήν την Κυριακή και αναμετέδωσε το AFP.

Η ακτιβίστρια, μέσω του πατέρα της, κατηγόρησε την κυβέρνηση της προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ, ότι δεν τήρησε την συμφωνία να επιτραπεί η κυριακάτικη έξοδος σε εκείνη και σε άλλους δυο κρατούμενους Μαπούτσε ακτιβιστές.

"Η κυβέρνηση δεν τήρησε τις συμφωνίες με εμάς, γι' αυτό η κόρη μου ξανάρχισε την απεργία πείνας" είπε ο πατέρας της Ρομπέρτο Τρονκόσο.

Σύμφωνα με την ακτιβίστρια, η συμφωνία θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο, αλλά οι αρχές των φυλακών δήλωσαν ότι δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία και ότι ένας από τους κρατούμενους έχει ήδη μεταφερθεί σε Κέντρο κράτησης, εργασίας και εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στα ευνοϊκά μέτρα που είχε δηλώσει ότι αναγνωρίζει η κυβέρνηση, όπως είχε ζητήσει η ίδια η Τρονκόσο, είναι οι έξοδοι το Σαββατοκύριακο και μεταφορά από την φυλακή σε ένα κέντρο εργασίας και εκπαίδευσης για να συνεχίσουν να εκτίουν τις ποινές τους.

TeleSUR/Afp