Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

16 Ιουν 2009

Περισυλλέγοντας πτώμα υπό Ισραηλινά πυρά...

Ένας έφηβος Βεδουίνος, ο Αχμέντ Αμπού Χασίς, από την παραμεθόριο ανατολικά του Μπέιτ Χανούν (βόρεια Λωρίδα της Γάζας)αγνοείται από τις 21 Απριλίου 2009. Η οικογένειά του πιστεύει ότι ίσως να έχει σκοτωθεί στην "νεκρή ζώνη" - η περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, δίπλα στην Πράσινη Γραμμή όπου οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσπαθούν να απαγορεύσουν την πρόσβαση πυροβολώντας τον κόσμο. Την Κυριακή 14 Ιουνίου, η οικογένεια μαζί με Παλαιστίνιους ακτιβιστές της Τοπικής Πρωτοβουλίας του Μπέιτ Χανούν και εθελοντές από το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM Gaza Strip)επιχειρούν να αναζητήσουν το πτώμα στην περιοχή.
Σύντομα δέχονται τα πραγματικά πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που βρίσκονται κατα μήκος της Πράσινης Γραμμής. Παρόλα αυτά η ομάδα καταφέρνει να βρει τη σωρό του Βεδουίνου (σε αποσύνθεση) και να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο του Μπέιτ Χανούν.
Οι συνθήκες του θανάτου του Αχμεντ δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, όμως ανεξάρτητα από αυτό, το γεγονός είναι ότι εξαιτίας των επιθέσεων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, η οικογένειά του δεν μπορούσε να τον αναζητήσει επί σχεδόν δύο μήνες. Όπως επίσης ότι οι Ισραηλινοί, άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και διεθνείς, πολίτες χωρών της Ε.Ε. που εκτελούσαν ανθρωπιστική αποστολή. Και παρόλο που βρίσκονταν εντός της Λωρίδας της Γάζας. Και παρόλο που υποτίθεται ότι ισχύει κατάπαυση του πυρός...Και παρά το γεγονός ότι η δράση είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη... Και παρά το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές είχαν ενημερώσει το αρμόδιο συντονιστικό όργανο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών...

ένας από το ISM Gaza Strip

http://farmingunderfire.blogspot.com/2009/06/recovering-dead-body-under-israeli-fire.html
http://ingaza.wordpress.com/2009/06/14/54-days/

http://farmingunderfire.blogspot.com/2009/06/54-days.html