Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

24 Ιουν 2009

Τελικό πρόγραμμα φεστιβάλ RESISTANCE 2009

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΟΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24/6/2009

2η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων - Resistance 2009

26, 27 και 28 Ιούνη - Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιερά Οδός)

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού φεστιβάλ, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) οργανώνει τη 2η Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων - Resistance Festival 2009, στις 26, 27 και 28 Ιούνη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κεντρικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκδηλώσεις του Σαββάτου και της Κυριακής με ομιλητές εκπροσώπους από διάφορα ρεύματα της Αριστεράς: Το Σάββατο σε εκδήλωση με θέμα «Ο καπιταλισμός και η κρίση του» ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης, Κώστας Βεργόπουλος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Χρίστος Καραμάνος. Την Κυριακή με θέμα «Η ενότητα της Αριστεράς και οι διεργασίες στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ» θα μιλήσουν οι Αλέκος Αλαβάνος, Ευτύχης Μπιτσάκης, Βαγγέλης Χωραφάς και Νίκος Γαλάνης.

Ακόμα, θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Χώρα των Βάσκων, Πορτογαλία, Τουρκία, Αργεντινή, Αϊτή, Κούβα, Βενεζουέλα, Λίβανο, Παλαιστίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ουκρανία κ.ά.

Τέλος, στο Resistance 2009, όπως και πέρσι, εκτός από την πολιτική ξεχωριστή θέση έχει και ο πολιτισμός. Και τις τρεις μέρες θα γίνουν συναυλίες με μεγάλα ονόματα της ξένης και ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας, προβολές, θεατρικά δρώμενα κ.λπ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτικών συζητήσεων – εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Ιουνίου

19.00 Συζήτηση: «Παλαιστίνη και Μέση Ανατολή»
Με συμμετοχές από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την κίνηση «Γιοι της Γης» (Παλαιστίνιοι που ζουν στο Ισραήλ).

19.00 Εργαστήρι: «Μετανάστες, ρατσισμός και ακροδεξιά. Η απάντηση του κινήματος»
Μέλη πρωτοβουλιών απ’ όλη τη χώρα ανταλλάσσουν απόψεις, εμπειρίες και προτάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

20.30 «Κινήματα και εξεγέρσεις της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη»
Συμμετοχές από το ιταλικό «ανώμαλο κύμα», από το χώρο της αυτονομίας και της Αριστεράς. Από τα Γαλλικά Πανεπιστήμια και από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Από τη Γερμανία και τη Χώρα των Βάσκων. Παρεμβαίνουν από το Κίνημα Αντίστασης «23 Σεπτέμβρη» Βουλγαρίας και από τη Σοσιαλιστική Νεολαία Γεωργίας.

Σάββατο 27 Ιουνίου

19.00 Συζήτηση: «Η προοπτική της Αριστεράς στην Ευρώπη»
Με συμμετοχές από: NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα - Γαλλία). Bloco de Esquerda (Μπλόκο της Αριστεράς - Πορτογαλία). Die Linke (Αριστερό Κόμμα – Γερμανία).
Rette di Communisti (Δίκτυο Κομμουνιστών - Ιταλία).

19.00 Εργαστήρι: «Ημερολόγιο μιας τάξης»
Μαθητές και καθηγητές συζητούν για την καθημερινότητα του σχολείου, τη μόρφωση, τους αγώνες.

21.30 Προβολή ταινίας – συζήτηση: «Καπετάν Κεμάλ, ο σύντροφος»
Το ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού ακολουθεί τη ζωή ενός Τούρκου αριστερού που πολέμησε στο πλευρό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Συζήτηση με το σκηνοθέτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

20.30 «Ο καπιταλισμός και η κρίση του»
Θα μιλήσουν: Κώστας Βεργόπουλος, Γιάννης Δραγασάκης, Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Χρίστος Καραμάνος.

Κυριακή 28 Ιουνίου

19.00 Συζήτηση: «Η Λατινική Αμερική στο σταυροδρόμι: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;»
Συμμετέχουν από το Επαναστατικό Κομουνιστικό Κόμμα Αργεντινής και το Νέο Κ.Κ. Αϊτής, αλλά και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

19.00 Εργαστήρι: «Νέα μέσα - νέα κινήματα. Πολιτικός ακτιβισμός στη μετά-Internet εποχή»
Η σχέση και η αλληλεπίδραση μεταξύ διαδικτύου και κινημάτων. Συμμετέχουν ακτιβιστές από μέσα αντιπληροφόρησης. Μάριος Διονέλης (
TVXS) και Μαρίνα Ροδιά (Radiobubble και blogger).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

20.30 «Η ενότητα της Αριστεράς και οι διεργασίες στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ»
Θα μιλήσουν: Αλέκος Αλαβάνος, Ευτύχης Μπιτσάκης, Βαγγέλης Χωραφάς και Νίκος Γαλάνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Fanfare Ciocărlia

Οι Ρουμάνοι Fanfare Ciocărlia είναι μία από τις πιο δραστήριες και παραγωγικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια αυτή τη στιγμή, έχοντας κυκλοφορήσει 5 album και ένα DVD με την ιστορία της μπάντας. Η πολυβραβευμένη 11μελής μπάντα κέρδισε, μεταξύ άλλων, και το βραβείο του BBC για το καλύτερο έθνικ συγκρότημα το 2006. Οι Fanfare Ciocărlia έρχονται στην Αθήνα για να ξεσηκώσουν για ακόμα μια φορά το κοινό με τους ξέφρενους ρυθμούς τους.

Trio Balkano

Επίσης oι: Eva & thw Adam’s Garden και Kool a’ Shake.

Σάββατο 27 Ιουνίου

Dead Prez

Οι Dead Prez είναι ένα από τα πιο γνωστά hip-hop και συνάμα πολιτικοποιημένα συγκροτήματα παγκοσμίως. Έρχονται από τις ΗΠΑ, με στίχους που εστιάζουν σε μια πληθώρα κοινωνικών ζητημάτων, όπως η επανάσταση, ο ρατσισμός, η αστυνομία, ο καπιταλισμός, η εκπαίδευση, οι θρησκείες και ο έλεγχος από τα ΜΜΕ. Στις 27 Ιουνίου ετοιμάζονται να κάνουν μια εκρηκτική εμφάνιση, που θα θυμόμαστε όλοι για καιρό.

Ladose

Επίσης oι: Οργή και ΤΖΡ.

Κυριακή 28 Ιουνίου

Χαΐνηδες

Οι Χαΐνηδες είναι ένα μουσικό σχήμα που στις ζωντανές του εμφανίσεις ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, σιγοτραγουδάει την παράδοση και τη χρησιμοποιεί σαν γέφυρα για να ενώσει το χθες με το σήμερα και κραυγάζει το τραγούδι της ατομικής και συλλογικής ελευθερίας. Μουσικές και στίχοι για να ανοίξει μια χαραμάδα φωτός.

Λιζέτα Καλημέρη & Μουσικώς Χύμα.

Επίσης oι: Scarlet Sky, Mestoral και Lost for Words.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: www.resistancefestival.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6441745 και 6979773731


Δεν υπάρχουν σχόλια: