Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

29 Σεπ 2012

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Δημοσιογράφους
Η 26 Σεπτέμβρη τιμήθηκε ως η διεθνής ημέρα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους. “Δυστυχώς οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καταπίεση, τόσο από τις ισραηλινές δυνάμεις όσο και από τα παλαιστινιακά κόμματα», δηλώνει το Παλαιστινιακό Κέντρο για την Ανάπτυξη και τις Ελευθερίες στα Μέσα (MADA).
To MADA έχει καταγράψει, τα τελευταία 4 χρόνια, 559 περιπτώσεις ισραηλινών παραβιάσεων εναντίων της ελευθερίας του τύπου στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι πιο σοβαρές από αυτές είναι οι δολοφονίες 5 δημοσιογράφων στη Λωρίδα της Γάζας.  
Επίσης στο ίδιο διάστημα των 4 χρόνων έχει καταγράψει 371 περιπτώσεις παραβιάσεων της ελευθερίας του τύπου από παλαιστινιακά κόμματα, με μια κλιμάκωση τους τελευταίους 12 μήνες. Παρόλα αυτά η κορύφωση των παραβιάσεων καταγράφηκε το 2007-2008 μετά τον διχασμό μεταξύ Φατάχ και Χαμάς τον Ιούνιο του 2007.
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στα μέσα, ανά τον κόσμο, συνεχίζουν τους δικούς τους αγώνες για την υπεράσπιση της ελευθερίας του τύπου, με 107 δημοσιογράφους να έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής φέτος σύμφωνα με την Καμπάνια Press Emblem.

Πηγές: PNN, Maan