Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

21 Μαρ 2010

Νέα δολοφονία στελέχους του κόμματος του Τσάβες


Ο Χόρχε Ενρίκε Ντελγκάδο, μέλος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) του Ούγκο Τσάβες, δολοφονήθηκε στην πόλη Σαν Αντόνιο ντελ Τατσίρα, στην πολιτεία Τατσίρα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.
Ο Ντελγκάδο, δάσκαλος,  51 ετών, ήταν τοπικό ηγετικό στέλεχος του PSUV και ενεργό μέλος στο κοινοτικό συμβούλιο του Ελ Παλοτάλ.
Σύμφωνα με την αστυνομία η δολοφονία συνέβη όταν το θύμα που βρισκόταν σε αυτοκίνητο, δέχθηκε επίθεση από δυο επιβάτες μοτοσυκλέτας που πυροβόλησαν αρκετές φορές. Η σύζυγος του Ντελγκάδο επίσης τραυματίστηκε από δυο σφαίρες, εγχειρίστηκε και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Ο Ντελγκάδο είναι το τρίτο στέλεχος του PSUV που δολοφονείται στο κρατίδιο της Τατσίρα τις τελευταίες έξι βδομάδες. Οι άλλοι δύο ήταν ο Ενιέλμπερ Μπέριος συντονιστής δημοτικής εκπαίδευσης στο Δήμο Φερνάντες Φέο και ο Σιρίλο Ρούμπιο, επικεφαλής του τοπικού γραφείου μεταφορών στον ίδιο δήμο.
Στέλεχος του PSUV, κατηγόρησε τον κυβερνήτη της Τατσίρα, Σέσαρ Πέρες Βίβας ότι βρίσκεται πίσω από την κλιμακούμενη ένταση εναντίον του PSUV και ότι Κολομβιάνικες παραστρατιωτικές ομάδες χρηματοδοτούμενες από αυτόν παρεισφρύουν στα τοπικά σώματα ασφαλείας σπέρνοντας τον τρόμο στην παραμεθόρια πολιτεία. Οι παραστρατιωτικοί εκβιάζουν ντόπιους εμπόρους και μικροπωλητές εισπράττοντας προστασία ενώ παρεισφρύουν στην πολιτειακή αστυνομία όπου συλλέγουν πληροφορίες, σύμφωνα πάντα με τις κατηγορίες του στελέχους του κόμματος του Τσάβες, που κατέστησε τον κυβερνήτη υπεύθυνο.