Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

7 Ιαν 2008

ΧΙΛΗ: Επιστολή της Τρονκόσο, την 86η μέρα απεργίας πείνας για τη δολοφονία του φοιτητή

Ανοικτή επιστολή της Πατρίσια Τρονκόσο Ρόμπλες, πολιτικής κρατούμενης Μαπούτσε, καταδικασμένης σε 10 χρόνια κάθειρξης, την 86η μέρα απεργίας πείνας, σχετικά με τη δολοφονία από καραμπινιέρους του 22χρονου φοιτητή Μαπούτσε Ματίας Κατριλέο

Ανοικτή επιστολή της Πατρίσια Τρονκόσο, στις 86 μέρες απεργίας πείνας, σχετικά με το θάνατο του Ματίας Κατριλέο

Στον αγαπημένο μου λαό, στον καθέναν από τους αγαπημένους μου lamuen (αδερφούς), στην μητέρα του Ματίας και του Άλεξ

Θέλω να σας εκφράσω τον πιο βαθύ μου πόνο για το θάνατο του Weichafe (πολεμιστή) Ματίας Κατριλέο Κεσάδα. Ο lamuen (αδερφός) μας, μας παρέδωσε την γενναιοδωρία της νιότης του και καθεμιάς από τις αρετές του, τις οποίες δεν δίστασε να θέσει στην υπηρεσία του λαού του.

Σήμερα είναι μια μέρα πένθους, όχι μόνο για τον λαό των Μαπούτσε αλλά για όλους τους λαούς που αναζητούν να σπάσουν τις αλυσίδες της καταπίεσης ενός οικονομικού συστήματος ανήθικου και απάνθρωπου, το οποίο μας καθυποτάσσει, μας κάνει πιο φτωχούς και μας εκμεταλλεύεται.

Ο Ματίας , όπως και ο Άλεξ Λεμούν, τους οποίους γνώριζα, είναι το παράδειγμα από το οποίο θα πρέπει ο λαός μας να ξανατραφεί, θα πρέπει να ξαναξεσηκωθεί και θα πρέπει να ξαναυπερασπιστεί. Ο καθένας από μας, είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον του αγώνα του λαού μας, είμαστε αυτοί που βοήθησαν να ανακτηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και τα παιδιά μας.

Κάθε πολιτικός κρατούμενος Μαπούτσε δίνει καθημερινή μαρτυρία ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι κάποιων λίγων αλλά όλων, και ότι η ίδια γη ξαναπήρε τη ζωή ενός από εκείνους που γέννησε.

Ευχαριστούμε lamuen Ματίας Κατριλέο, ευχαριστούμε lamuen Άλεξ Λεμούν. Ο αγώνας σας είναι παράδειγμα ανδρείας και πίστης στην γη και τον λαό της.

Από το νοσοκομείο της Ανγκόλ

Πατρίσια Τρονκόσο Ρόμπλες

Πολιτική κρατούμενη Μαπούτσε

Στις 86 μέρες απεργίας πείνας, που δεν χαλαρώνει απέναντι στον huinca (ξένο) εισβολέα

WEWAIN PU LAMUEN

Όσο υπάρχουν colihues (καλάμια), θα γεννιούνται colihues

Αν ένα πέσει, 10 θα σηκωθούν

MARICHIWEW

Ανγκόλ, 4 Ιανουαρίου 2008, ώρα 14.00

Redchem

Επεισόδια μετά τη δολοφονία

Αμέσως μόλις έγινε γνωστη η δολοφονία του νεαρού φοιτητή Μαπούτσε, ξέσπασαν διαδηλώσεις και επεισόδια σε διάφορες περιοχές. Το βράδυ της Πέμπτης διαδήλωση στην πρωτεύουσα κατεστάλη βιαίως (25 με 30 συλλήψεις).
Στις περιοχές των Μαπούτσε, σε πολλές περιπτώσεις στήθηκαν οδοφράγματα σε δρόμους.
Αναφέρθηκαν περισσότερες από 30 πυρκαγιές σε εκτάσεις δασικών εταιριών ενώ ελικόπτερα που συμμετείχαν σε κατάσβεση, καθώς προσπαθούσαν να προσγειωθούν για να ανεφοδιαστούν δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Στις 5/1 στην περιοχή της Ercilla ομάδα 20 ατόμων, κάποιοι εκ των οποίων με κουκούλες έκαψαν δυο φορτηγά, το ένα της Shell που μετέφερε καύσιμα.

πηγή: La Haine

400 υπογραφές αλληλεγγύης

Κάπου 400 υπογραφές αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους Μαπούτσε, από καθηγητές πανεπιστημίου, ποιητές/τριες και άλλες προσωπικότητες αλλά και απλό κόσμο, από τη Χιλή αλλά και άλλες χώρες δημοσιεύονται εδώ