Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

16 Σεπ 2010

Αυστραλιανή αλληλεγγύη στους Τούρκους εργαζόμενους της UPS
Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ενώσεων Μεταφορών πραγματοποίησε στις αρχές Σεπτέμβρη, διαμαρτυρία έξω από τις κεντρικές αποθήκες της UPS στο Botany για να υποστηρίξει τη διεθνή ημέρα δράσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφορών (ITF), ενάντια στην εταιρία η οποία έχει απειλήσει και απολύσει εργάτες στην Τουρκία.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ITF και Εθνικός Γραμματέας της Ένωσης Ναυτιλίας της Αυστραλίας, Paddy Crumlin, δήλωσε ότι 157 εργάτες έχουν απολυθεί από τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να διαλυθεί ο συνδικαλισμός του εργατικού δυναμικού.
«Έχουμε εδώ μια πολυεθνική εταιρία που βγάζει εκατομμύρια δολάρια το χρόνο ενώ εργάτες αναγκάζονται να δουλέψουν πάνω από 80 ώρες τη βδομάδα για έναν πενιχρό μισθό», είπε ο κ. Crumlin. «Υπάρχουν αναφορές που φτάνουν στην ITF που μας λένε ότι η διοίκηση έχει χρησιμοποιήσει πυροβόλα όπλα εναντίον διαδήλωσης στη Σμύρνη. Αυτή είναι αισχρή συμπεριφορά και οι ενώσεις σε όλο τον κόσμο στέλνουν μήνυμα σήμερα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή.»
Η αυστραλιανή διαμαρτυρία έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα σε μια ημέρα δράσης σε όλο τον κόσμο, με ενώσεις μεταφορέων στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή να επιβεβαιώνουν τις διαμαρτυρίες τους.
Ο αντιπρόεδρος της ITF και Εθνικός Γραμματέας της TWU, Tony Sheldon, δήλωσε ότι ο εκφοβισμός και ο τραμπουκισμός των εργατών είναι απαράδεκτός. «Βλέπουμε οδηγούς στην Τουρκία να τελειώνουν το μεροκάματό τους και να στέλνονται σε νυχτερινό ταξίδι σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα», είπε ο κ. Sheldon. «Υπάρχουν οδηγοί τον οποίων ο μισθός περικόπτεται εάν σταματήσουν για τουαλέτα – αυτές οι πιέσεις μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε μη ασφαλείς πρακτικές εργασίας και θανάτους στο δρόμο, και αυτό είναι μία μεγάλη ανησυχία. Η διοίκηση και οι υπάλληλοι της UPS στην Αυστραλία θα πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει σε άλλα μέρη του κόσμου. Αυτοί οι εργάτες θα πρέπει να αποκαθίστανται αμέσως και θα στέλνουμε το μήνυμα πάνω στη διοικητική δομή ότι αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να συγχωρούνται και πρέπει να σταματήσουν.»
Η TUF περιλαμβάνει το την Ένωση των Τραμ και Λεωφορείων, τη Ναυτιλιακή Ένωση Αυστραλίας, και την Ένωση Εργατών Μεταφορών (TWU) Αυστραλίας.


Πηγή: engagemedia.org