Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

18 Οκτ 2010

Νέες δολοφονίες αυτόνομων στην ΟαχάκαΠαρά τον εκτοπισμό των αυτόνομων από την κοινότητα Σαν Χουάν Κοπάλα, οι δολοφονίες συνεχίζονται. Ο Αυτόνομος Δήμος καταγγέλλει τη δολοφονία δύο συντρόφων και τον τραυματισμό άλλου ενός, το Σάββατο το βράδυ. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Προς τα έντιμα ΜΜΕ
Προς τους Οργανισμούς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Προς τους ιθαγενείς λαούς του Μεξικού
Προς την Άλλη Καμπάνια
Προς τον EZLN
Προς την Οαχάκα, το Μεξικό και τον κόσμο

Συντρόφισσες, σύντροφοι:

Η κοινότητα Τρίκι του Σαν Χουάν Κοπάλα, εκτοπισμένη σήμερα από το χωριό της, από την κακιά κυβέρνηση και τους πληρωμένους δολοφόνους της απευθύνεται σήμερα στις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν καλή την καρδιά τους για να καταγγείλει ότι η κακία και η φιλοδοξία του ισχυρού δεν έχει όρια και μη δεχόμενοι να μας στερήσουν το χωριό μας, οι κάτοικοι του Κοπάλα, ακόμα και μακριά από τη γη μας συνεχίζουμε να σφαγιαζόμαστε από τους παραστρατιωτικούς στην υπηρεσία αυτού του καταραμένου καπιταλιστικού συστήματος, οι οποίοι έχουν ακόμα το θράσος να αυτοαποκαλούνται κόσμος της αριστεράς.
Χτες το βράδυ δολοφονήθηκαν άγρια σε μια ενέδρα στην περιοχή των τριών σταυρών καθώς κατευθύνονταν προς το Yosoyuxi Copala οι σύντροφοι Τερέσα Ραμίρες Σάντσες και Σεραφίν Ουμπάλδο και τραυματίστηκε σοβαρά ο σύντροφος Χορντάν Ραμίρες Γκονσάλες. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο Χορτνάν δεν μπόρεσε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Juxtlahuaca γιατί εγκληματίες αυτών των ομάδων βρίσκονταν απέξω και μη αποδεχόμενοι αυτό περιπολούσαν με ένοπλους άνδρες ψάχνοντας τον σύντροφό μας για να τον αποτελειώσουν κι ενώ η αστυνομία κάνει πως δεν βλέπει ή πως δεν βρίσκεται εκεί, αυτό εξηγείται επειδή ο Χορντάν είναι από τους συντρόφους μας τους πιο αφοσιωμένους στην αυτονομία και επειδή ήταν ο τελευταίος που έφυγε από το Κοπάλα στις 19 Σεπτεμβρίου. Πρώτα θέλησε να βεβαιωθεί ότι δεν απέμενε κανένας σύντροφος για να βγει και μόνο τότε αποφάσισε εκείνος να φύγει.
Αυτή είναι η απάντηση της μεξικανικής κυβέρνησης για τα ασφαλιστικά μέτρα που διέταξε η Παναμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτή είναι η απάντηση της MULT επειδή δεν αποδεχτήκαμε τον πλαστό και συμφεροντολογικό διάλογό της. Αυτό που για μας είναι το πιο επώδυνο είναι ότι σήμερα υπάρχουν ακόμα κάποιοι που τολμούν να βλέπουν αυτήν τη γενοκτονία ως μια ενδοεθνοτική διαπάλη ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τον τερματισμό ενός τρόπου διακυβέρνησης διαφορετικού από αυτό το εγκληματικό σύστημα. Πρόκειται για μια γενοκτονία για να θαφτεί η ιστορία μας γιατί την φοβούνται. Πρόκειται για μια σφαγή που ομάδες PRIίστας [του κόμματος PRI] διαπράττουν εναντίον του λαού μας επειδή δεν συμμορφωνόμαστε όπως το έκανε η ηγεσία της MULT με τις τελευταίες κυβερνήσεις της Οαχάκα. Για όσους δεν ξέρουν η UBISORT γεννήθηκε το 1994 και το 2006 πρακτικά εξαφανίστηκε αφού απέμειναν από αυτήν μόνο κάποιοι πιστολάδες που πάντα δούλευαν απευθείας με τις κυβερνήσεις (Τόνιο Πάχαρο, Ρουφίνο Χουάρες…). Εμείς δεν θα υποταχθούμε ποτέ για να επιτρέψουμε την κλοπή των φυσικών μας πόρων, εμείς δεν θα συμμορφωθούμε ποτέ στις εκστρατείες τους υπέρ του PRI με το κόμμα ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ τους, δώρο του Χοσέ Μουράτ.
Τα παιδιά, οι γυναίκες, οι γέροι, όλοι οι αυτόνομοι όπως μας αποκαλούν στην περιοχή μας, ρωτάμε: Έτσι πάει κανείς σε διάλογο; Απαντούμε σε όσους τις προηγούμενες ημέρες με τρόπο επιπλέον δειλό μας προσκαλούν να καταθέσουμε τα όπλα και να καθίσουμε σε διάλογο: Δεν νομίζετε κύριοι ότι εάν είχαμε όπλα εμείς, με την ελάχιστη λογική της αυτοσυντήρησης, οι νεκροί θα ήταν και από τις δύο πλευρές; Φτάνει πια, πληροφορηθείτε καλά και αν πραγματικά συμμετέχετε στην άλλη καμπάνια , τιμήστε τη συμμετοχή σας.
Καλούμε όλους τους συντρόφους της άλλης καμπάνιας που πραγματικά είναι τέτοιοι και εκείνους που χωρίς να είναι της άλλης [καμπάνιας] είναι πραγματικοί σύντροφοι, να επισκεφθούν την κατασκήνωσή μας όπου σιγά σιγά έρχονται οι εκτοπισμένοι σύντροφοι, στην κεντρική πλατεία της Οαχάκα, και όπου σύντροφοι γιατροί από αυτούς που η χώρα τόσο χρειάζεται, δηλαδή από τους γιατρούς που πορεύονται κάτω και αριστερά, θεραπεύουν τους τραυματίες μας, εκεί θα μπορέσουν να πληροφορηθούν από τους ίδιους ποιος τους τραυμάτισε και έσφαξε το λαό μας.

Σεβασμός στη ζωή και την αξιοπρέπεια των εκτοπισμένων!
Φτάνει με την ένοχη σιωπή!
Όχι άλλη βία!

Με σεβασμό

Αυτόνομος Δήμος Σαν Χουάν Κοπάλα


TERESA RAMÍREZ εκτοπισμένη του SAN JUAN COPALA και δολοφονημένη

JORDÁN RAMÍREZ σύζυγος της  TERESA; βαριά τραυματισμένος

FOTOS VERÓNICA VILLLALVA/FRIDAGUERRERA