Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

18 Οκτ 2010

Αποκλεισμός του σημαντικότερου διυλιστηρίου της Βρετανίας από ακτιβιστές

01_fit_on_tube-medium
FIT on tube
02_practising_armlocks-medium
practising lock-ons
03_tankers_held_up-medium
tankers being held up
04_across_the_fields-medium
crossing fields
05_monkeys-medium
'monkey' bamboo tripods in place
06_fitwatch-medium
fitwatch working
07_reinforcements-medium
the second wave arrive
08_how_many_dead-medium
how many dead?
09_chalk-medium
chalk
10_laundry-medium
wanna change clothes?
11_samba-medium
samba
12_peace_news-medium
good read
13_copped__er-medium
copped 'er
14_knot-medium
knot in my name
15_system_change-medium
system change
16_dance-medium
party
17_2nd_blockade-medium
the other blockade returns
18_stilts-medium
stiltwalkers
19_sunset-medium
into the sunset
20_solidarity-medium
returning to the station

Δελτίο Τύπου

16 Οκτωβρίου  - Αποκλεισμός διυλιστηρίου πετρελαίου

Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το πιο σημαντικό διυλιστήριο της Βρετανίας. Εκατοντάδες διαδηλωτές του Crude Awakening ανεβαίνουν σε τρένα για να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό.

12 ακτιβιστές για το κλίμα μπλοκάρισαν το μοναδικό δρόμο πρόσβασης στο διυλιστήριο Coryton στο Έσεξ, τον σημαντικότερο χώρο αποθήκευσης πετρελαίου της Βρετανίας και το μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου του Λονδίνου. Η ομάδα που αποτελείτο αποκλειστικά από γυναίκες, και πρόσκειται στο Crude Awakening, βρίσκονται κλειδωμένες σε ακινητοποιημένα οχήματα και στις δύο λωρίδες του δρόμου, αποτρέποντας τα βυτιοφόρα να φύγουν από το διυλιστήριο για να παραδώσουν το πετρέλαιο στο Λονδίνο.
Το διυλιστήριο Coryton βρίσκεται 30 μίλια βορειοανατολικά του Λονδίνου, κοντά στο Stanford-le-Hope στο Έσεξ. Σε μια συντονισμένη κίνηση περίπου 500 διαδηλωτές από την εκδήλωση του Crude Awakening στο Λονδίνο επιβιβάστηκαν σε τραίνα για το Stanford-le-Hope, όχι μακριά από το διυλιστήριο. Πλάνα που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως ότι στόχοι θα ήταν πετρελαϊκές επιχειρήσεις στο κεντρικό Λονδίνο αποδείχτηκαν απόπειρα να ξεγελαστεί η αστυνομία, με το Coryton να αποτελεί τον τελικό προορισμό από πριν.
Ο Τέρι Όρτσαρντ που λαμβάνει μέρος δήλωσε:
«Δεν έχουμε ελπίδα ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής εάν δεν βρούμε τρόπους να αρχίσουμε να κινούμαστε πέρα από το πετρέλαιο. Αλλά το Μεγάλο Πετρέλαιο είναι αδυσώπητο. Από τον Κόλπο του Μεξικού ως την Αρκτική και τις καναδικές αμμουδιές με πίσσα, οι εταιρίες πετρελαίου καταστρέφουν τα τοπικά περιβάλλοντα, ποδοπατούν τα δικαιώματα των τοπικών κοινοτήτων και μας σπρώχνουν στο χείλος της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής.
Είμαστε εδώ στην πηγή του προβλήματος, στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Βρετανίας για να σταματήσουμε τη ροή πετρελαίου προς το Λονδίνο. Είμαστε εδώ για να σαμποτάρουμε την αδυσώπητη ροή του πετρελαίου και να πούμε όχι άλλο. Αυτό το μέρος, ολόκληρη αυτή η βιομηχανία θα πρέπει να γίνει αντικείμενο του παρελθόντος.»
Αυτή η δράση είναι μέρος της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης που καλέστηκε από το Δίκτυο Δράσης για την Κλιματική Δικαιοσύνη (CJA). Από τις Φιλιππίνες μέχρι την Αργεντινή, άνθρωποι από 22 διαφορετικές χώρες πραγματοποιούν δράσεις αυτήν την εβδομάδα ενάντια στο απολίθωμα της βιομηχανίας καυσίμων.
Το Crude Awakening υποστηρίζεται από ένα φάσμα διαφορετικών ομάδων άμεσης δράσης συμπεριλαμβανομένων των Camp for Climate Action, Plane Stupid, Rising Tide, Space Hijackers, Liberate Tate, Laboratory of Insurrectionary Imagination, Earth First! και το UK Tar Sands Network.

Σημ. Το Coryton είναι ιδιοκτησίας Petroplus και έχει ικανότητα διύλισης 10 εκατομμυρίων τόνων το χρόνο. Είναι το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Βρετανίας και προμηθεύει με πετρέλαιο βενζινάδικα, αεροδρόμια και εργοστάσια στο Λονδίνο και τη Βρετανία.

Πηγές: http://crudeawakening.org.uk/node/25

http://london.indymedia.org.uk/articles/5717