Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

5 Οκτ 2010

ΜΕΞΙΚΟ: Διαψεύδει το ERPI κάθε ανάμιξη στην απαγωγή του πολιτικού Ντιέγο Φερνάντες ντε Σεμπάγιος


Το αντάρτικο ERPI με ανακοίνωσή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη στην απαγωγή του πολιτικού του κυβερνώντος δεξιού κόμματος PAN, Ντιέγο Φερνάντες ντε Σεμπάγιος. Ο πρώην πρόεδρος της Γερουσίας και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 1994, απήχθη στις 14 Μαΐου 2010 από ράντσο του στο Κερέταρο.
Το ERPI στην ανακοίνωσή του υπ’ αριθμόν 41 αναφέρει μεταξύ άλλων:
«…Από την άλλη πλευρά η απαγωγή του Ντιέγο Φερνάντες ντε Σεμπάγιος είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών διενέξεων των ομάδων εξουσίας που λεηλατούν και νέμονται τα πλούτη του έθνους. Αυτό το πρόσωπο είναι πιστός εκπρόσωπος της διεφθαρμένης τάξης των πολιτικών που έχει επιβάλλει μια οικονομική πολιτική ενάντια στα συμφέροντα της χώρας.
Σχετικά με αυτό, τα φερέφωνα της κακής κυβέρνησης διέρρευσαν διάφορες εκδοχές στα ΜΜΕ σχετικά με τους πιθανούς αυτουργούς. Σε μια από αυτές, οι μηχανισμοί ασφαλείας υποδεικνύουν τον ERPI μας ως υπεύθυνο αυτής της εγκληματικής ενέργειας.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, διακηρύσσουμε στο λαό του Μεξικού ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη για την υπόθεση Ντιέγο, ούτε βοηθούμε άλλες επαναστατικές προσπάθειες, καθώς δεν έχουμε αυτόν τον καιρό σχέση με άλλες μεξικανικές πολιτικο-στρατιωτικές οργανώσεις.
Με το να μας αποδίδει την ευθύνη για την υπόθεση Ντιέγο, το κράτος επιδιώκει να ενοχοποιήσει τον επαναστατικό αγώνα, για να έχει τη δικαιολογία και να ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον κοινωνικών αγωνιστών που έχουν πάρει το δρόμο της οικοδόμησης της εξουσίας του λαού. Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που οι δυνάμεις καταστολής του μεξικανικού κράτους επιτεθούν στο λαό μας θα βρεθούμε στην ανάγκη να προσφύγουμε στην αυτοάμυνα σε όλες τις μορφές της, ως θεμιτή απάντηση στην εγκληματική βαρβαρότητα της μεξικανικής κυβέρνησης.

ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Πανεθνική διεύθυνση του ERPI
Μεξικανική Δημοκρατία, 29 Σεπτεμβρίου 2010»

Κυριότερη πηγή: La Haine