Ομάδα αντιπληροφόρησης σχετικά με τα κινήματα και τις αντιστάσεις στον κόσμο. Ιστολόγιο υπό διαρκή κατασκευή.

19 Ιουλ 2010

Για τρίτη φορά στη φυλακή ο Ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης Σιρ Ρεγκέβ


Ο 20χρονος Σιρ Ρεγκέβ, από το χωριό Τουβάλ στο βόρειο Ισραήλ, αναρχικός και αντικατοχικός ακτιβιστής ξεκίνησε να εκτίει την τρίτη ποινή φυλάκισης (34 μέρες) στις 14 Ιουλίου 2010. Συνελήφθη για πρώτη φορά στις 2 Μαρτίου 2010 και καταδικάστηκε σε 20 μέρες φυλάκιση. Ακολούθησε ποινή 10 ημερών στις 24 Μαρτίου 2010. Στη δήλωση άρνησής του ο Σιρ Ρεγκέβ έγραφε:
«Πιστεύω ότι είναι προσωπικό μου καθήκον να αρνηθώ και να γίνω αποστάτης από τον στρατό, κυριότερος σκοπός του οποίου είναι να υπηρετεί ως μια κατοχική αστυνομία για την διατήρηση της «ισραηλινής τάξης» και να την επιβάλλει σε ανυπεράσπιστους Παλαιστίνιους που τους αρνούνται την υπηκοότητα. Και τι είναι αυτή η «ισραηλινή τάξη»; Είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία, εδώ και 42 χρόνια, που περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό καθεστώς επί των Παλαιστινίων, που τους αρνείται την πρόσβαση στους πόρους γης, νερού, χωραφιών και μεταλλευμάτων, των παλαιστινιακών κοινοτήτων. Επίσης συνεπάγεται μόλυνση της γης και των ποταμών τους, μαζί με υποστήριξη της στέρησης δικαιωμάτων από εποίκους που ζουν στις ίδιες περιοχές, υπό ένα διαφορετικό σύστημα υποτιθέμενων δημοκρατικών νόμων. Και δεν ανέφερα την παραβίαση πιο βασικών Παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η άρνηση της ελευθερίας μετακίνησης, και η πρόκληση σωματικών βλαβών, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών δολοφονιών, χωρίς την απαραίτητη έρευνα για φερόμενα εγκλήματα, τα πιο σοβαρά που αναγνωρίζονται στην ισραηλινή νομοθεσία. Καθώς διαπράττονται σε μια επικράτεια υπό στρατιωτική κατοχή, αυτές οι ενέργειες συνιστούν επίσης εγκλήματα πολέμου και άλλες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.
Καθώς έχω το ιατρικό προφίλ ενός «μάχιμου στρατιώτη», εάν είχα καταταγεί στο στρατό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είχα σταλεί να υπηρετήσω αυτό το «Μαφιόζικο» σύστημα που δεν έχει σχεδόν τίποτα να κάνει με τον ρόλο που έχει ανατεθεί στις IDF ως «Αμυντικές Δυνάμεις»… Αυτός είναι ένας στρατός που υπηρετεί συμφέροντα στα οποία δεν πιστεύω. Γι’ αυτό, στο δίλημμα μεταξύ του να υπηρετήσω μια τέτοια θητεία ή να υπακούσω την συνείδησή μου, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό για την απόφασή μου. Θα έρθει η μέρα που η απόφασή μου θα εκτιμηθεί από τον κόσμο που τώρα αρνείται την φρικιαστική πραγματικότητα την οποία εμείς ως κοινωνία δημιουργούμε για έναν άλλο λαό και τη ζημιά που προκαλεί στις ψυχές πολλών νέων ισραηλινών που ίσως δεν αντιλαμβάνονται την ηθική κατάπτωση στην οποία λαμβάνουν μέρος.»

Ο Σιρ Ρεγκέβ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος στις 13 Αυγούστου 2010.
Μπορείτε να στείλετε γράμματα υποστήριξης στον Σιρ, στην παρακάτω διεύθυνση:
Shir Regev
Military ID 5966205
Military Prison No. 6
Military Postal Code 01860, IDF
Israel
Fax: +972-4-9540580

Καθώς οι αρχές των φυλακών συχνά δεν επιτρέπουν το ταχυδρομείο να φτάσει στους φυλακισμένους αντιρρησίες, συνιστάται η στέλνονται μηνύματα συμπαράστασης και ενθάρρυνσης μέσω e-mail στο messages2prison@newprofile.org που θα τυπωθούν και θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια επισκέψεων.

Μπορείτε να στείλετε e-mail διαμαρτυρίας από τη σχετική φόρμα της WRI:

Πηγή: WRI